Er det mulig?

Jammen godt at det ikke skjedde på E6. Skulle innom et renseri i Oslo i dag og hente et par jakker som jeg hadde satt bort på rens. Parkerte motorsykkelen et stykke fra renseriet, og gikk inn for å hente mine nyrensende jakker. Glad å fornøyd gikk jeg tilbake. I det jeg vridde om tenningsnøkkelen, så at det ikke var noe strøm på motorsykkelen. Jeg hadde mistet strømmen! å hjelpes meg, hva gjør jeg nå? Første jeg tenkte var, hvordan kommer jeg meg hjem? Klokken var da rundt 14:00

MC batteriet ble kjøpt nytt og montert inn for noen mnd siden, så det kunne ikke være det? Jeg tenkte kanskje at det kunne være dynamoen som ikke ladet batteriet, men jeg hadde jo så mange tanker på hva som kunne være galt. Jeg fikk summet meg til å kontakte Falken, som kunne fortelle meg at det kunne ta mellom 1 til 1,5 time før noen dukket opp.

Hva kunne jeg gjøre? Så meg litt rundt der jeg var, og så et skilt som det stod Honda. Frustrert dro jeg bort til Honda butikken, og fortalte om mitt problem. Fikk jeg beskjed om å ta kontakt med kundemottaket som lå litt lenger inne i hallen. Gikk bort og forklarte enda en gang om mitt problem. Kom i kontakt med ei hyggelig dame som sa at dette må vi da kunne fikse på en eller annet måte. Vi dro inn til verkstedet, der jeg på nytt måtte forklare mitt problem til en bilmekaniker, Han sa at vi kunne låne en booster (en liten maskin som har nok strøm til å starte et 12 volts batteri.) Han sa at jeg måtte betale et depositum for å låne den, og det var greit nok det. I det jeg og den hyggelige damen skulle gå tilbake til kundemottaket for å betale et depositum, var det en nok en gutt som dukket opp og spurte hva problemet var.

Han sa at jeg kan bli med og hjelpe han, og isteden for å bære den tunge boosteren helt ned der motorsykkelen stod, lånte han en firmabil, slik at vi kjørte dit isteden. Han koblet boosteren til batteriet og jeg vridde om tenningsnøkkelen, men det var forstatt ingen strøm. Hmmmm sa han og kikket bort på en liten dings som var plassert ved siden av batteriet ( jeg hadde allerede tatt av side dekselet for å se om det var noe galt med batteripolene ) Han kikket nærmere på den dingsen, og så at det sto fuse (sikring) på et lokk. Han åpnet lokket og så at hovedsikringen på 30 amper var gåen. Siden motorsykkelen er fra 1986, var hovedsikringen ikke av den nyeste kan du si.

Denne sikringen var av en tynn metalplate som var skrudd med to skruer (en på hver side) så å finne en lik den når klokken nærmet seg 15:00 var for meg umulig, især når jeg ikke viste hvor mc butikkene lå. Han tittet på klokken og sa at jeg vet hvor 2 mc butikker ligger, og siden jeg synes syndt på deg, kjører jeg deg dit. Åhhh, godt at det enda finnes slike mennesker som deg sa jeg 🙂 Vi kjørte til den første mc butikken, og der var det selfølgelig stengt. De hadde tatt kvelden 1 time før ordinær stengetid (sikkert pga at det var fredag 🙂 Klokken var da passert 15:00. På den andre mc butikken sa de at slike sikringen hadde de på Clas Ohlson, for de har fått slike henvendelser ble jeg fortalt.

I det vi kom ut av butikken, ringte Falken til meg, og sa at han stod ved motorsykkelen. Han fra kundemottaket fra Hondan ( som kjørte meg ) sa at jeg kan kunne godt forklare hva som har skjedd med sykkelen, siden han hadde mer peil en meg på det området var det helt ok for meg. Vel fremme takket jeg han for at han tok seg tid til meg, og ønsket han en god dag videre. Så var det på`n igjen.. Klokken nærmet seg 15:30 og sansynligheten for å få tak i en slik sikring nå, var lik null. Jeg må nok en gang få rose de som jobber i Falken, jammen er de kreative når det gjelder å få «snekret» i sammen en 30 amper sikring, slik at jeg kunne få strøm på motorsykkelen, men desverre så visste det seg at selveste «dingsen» ( hva de enn nå kalles ) hadde så dårlig kontakt med å holde sikringen på plass. Uansett hva han gjorde, så klarte han å få strømmen tilbake, men det var så dårlig kontakt i sikringsholderen at den ikke kunne holde på strømmen. Han sa at dette ordner vi, sykkelen kunne jo ikke stå her, han kontaktet en kollega som hadde en større bil, slik at han fraktet sykkelen på lasteplanen og kjørte til et MC verksted like i nærheten. Jeg burde til å med ikke bli med, da disse gutta skulle ordne alt. Klokken nærmet seg 17:30, da hadde han altså prøvd å ordne den i 2 timer. Takk til han også som tok seg tid. Nå er det bare for meg å ta kontakt med de å til mandag, og få et prisoverslag. Var vel hjemme rundt 19:30 tiden, etter først ta t-bane til jernbanetorget, og videre derfra med Halden toget.

Om Jon.Sverre

Glad og humørfylt mann som liker å holde seg i form med mange ulike aktiviteter. Svømming, sykling, løping og styrketrening er det som står meg nærmest, og som tidligere danseinstruktør, er jeg også veldig glad i å danse.
Dette innlegget ble publisert i Frustrert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.