1 uke igjen til maraton

I april løp jeg halvmaraton,

6 mnd etter prøver jeg meg på fullmaraton

maraton

Nå er det 1 uke igjen til min første maraton, der distansen er 42 195 m. Dette blir mitt første langdistanse ever, ivertfall når det gjelder løping. Det er mange ting som dukker opp i mitt hode nå, som for eks, hva skal jeg løpe i, hva skal jeg ha med meg av drikke/mat?, hva hvis jeg må på toalett? hva hvis…., hva må…., hva skal….. I det siste har jeg googlet maraton, og lest mye bra tips som jeg kan ta med meg videre på veien. Alikevel er det min  kropp som skal i ilden, og kropper er så forskjellig.

Jeg har i det siste testet kroppen med å løpe litt lenger enn vanlig, bare for å se om jeg har nok utholdenhet, og jeg syntes det gikk overraskende bra. De to siste øktene var på 32 km og 21 km, så nå er det på tide og roe kroppen ned, slik at jeg ikke bruker opp overskuddet mitt. Når det gjelder mat prøver jeg å spise tradisjonell norsk mat som inneholder mye karbohydrater, og drikke mye vann.

Min plan når den tid kommer, er og prøve å holde en jevn og rolig fart gjennom hele løpet, slik at jeg ikke mister for mye energi. Holder jeg en snittsfart på rundt 8-9 km, er det ca 7 minutter på kilometer`n. Regnestykket blir da 7 x 42 = 294 minutter dele på 60 = 4,9 (nesten 5 timer) Øker jeg tempoet til rundt 10 km, blir det ca 6 minutter pr kilometer og da blir det 6 x 42 = 252 minutter dele på 60 = 42 dvs litt over 4 timer

Man kan regne, tenke og holde på så mye, men tross alt, det er kroppen som bestemmer, og hvis kroppen ikke stemmer helt med løpsdagen, blir det en jæ…slitsom tur, men hvis kroppen lystrer og er med og alt klaffer, blir det jo rene «koseturen» 🙂

Jeg burde være stolt av meg selv, uansett hvordan det går. Tenker da 2 år tilbake da jeg var en sofasliter og «gadd» nesten ingen ting.

Om Jon.Sverre

Glad og humørfylt mann som liker å holde seg i form med mange ulike aktiviteter. Svømming, sykling, løping og styrketrening er det som står meg nærmest, og som tidligere danseinstruktør, er jeg også veldig glad i å danse.
Dette innlegget ble publisert i Maraton. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

code

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.