Nytt år med mye trening?

Nytt år og nye muligheter er det noe som heter, 3 mnd. inn i det nye året er jeg godt igang med min multitrening og nye mål og konkurranser skal planlegges og gjennomføres. Jeg har så absolutt ikke ligger på latsiden, men trent jevt og trutt igjennom hele sesongen og føler meg nå klar til nok en ny sesong. Nye mål skal settes og nye konkurranser skal gjennomføres. Spoler jeg ett år tilbake, tenker jeg på hvor mange treningstimer jeg har lagt ned. Det har vært utallige mange treningstimer i 2016. På ett år har jeg jogget 706, km, syklet 1209, 6 km, løpt 281 km på tredemøllen og svømt 505, 1 km. Det utgjør 2701,7 km. Sammenlagte treningsøkter er 231. Gj snitt pr økt: varighet 01:07, distanse 11,7 km og 770 kcal Det blir over 19 treningsøkter i mnd. det. Alt har blitt nøye planlagt til det minste detalj. ☺ 

Jeg vet at jeg kommer til å trene også i år, men spørsmålet blir om jeg kommer til å trene like mye? Vel, egentlig er det ikke så mye, da jeg vet flere som jeg kjenner trener det dobbelte og kanskje mer til også, og skal man forbedre seg, er det bare en ting gjøre, og det er å trene, trene og trene, men for meg og som sikkert mange andre, er at stiller man opp i en eller annen form for konkurranse, dukker automatisk konkurranseinstinktet frem og prøver så godt man kan og slå så mange som mulig, og i vertfall slå sin egen tid, hvis du stiller til start til samme konkurranse året etter. Må vel ærlig innrømme at jeg gjør i vertfall det, og for å klare det, må jeg trene på hurtighet i det jeg stiller opp i. Og hvordan gjør man det? Jo, trene! Skal man prestere, hjelper det bare ikke å trene, men hva som puttes i munn er desto viktig!

  

Det er viktig å innta et karbohydratrikt måltid, samt rikelig med drikke, både før det skal presteres og under aktiviteten for å oppnå maksimal prestasjon. Det vil forhindre at du presterer dårligere som følge av væsketap og fall i blodsukkeret. Også det er like viktig å huske på å fylle opp lagrene med både mat og drikke etter avsluttet aktivitet, for å sette i gang kroppens restitusjon, samt erstatte væsketapet og etterfylle glykogenlagrene.

Om Jon.Sverre

Glad og humørfylt mann som liker å holde seg i form med mange ulike aktiviteter. Svømming, sykling, løping og styrketrening er det som står meg nærmest, og som tidligere danseinstruktør, er jeg også veldig glad i å danse.
Dette innlegget ble publisert i Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

code

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.